Ny idé: Parkér bilen og se film ved Ebeltoft Vig

Til sommer bliver Strandengen ved Ebeltoft formentlig omdannet til drive in-biograf

Genrefoto. Foto: Sisse Stroyer - Scanpix

Til sommer er det ikke kun de store naturoplevelser og de brostenbelagte gader, der skal trække gæster fra nær og fjern til Ebeltoft-området.

Formentlig bliver det også muligt at parkere bilen og nyde en god film på Strandengen nær Ebeltoft By.

Den lokale Rotary-klub i Ebeltoft har planer om at leje et stort lærred og derefter vise tre film.

Lærredet kommer til at måle 16 x 8 meter og skal stilles op på Strandengen nord for byen.

Læs også Her er det nye velkomstcenter ved Mols Bjerge

Filmene bliver vist i dagene fra fredag 25. til søndag 27. august. 

- I 2017 er det planen at starte op med en weekend med tre forestillinger på tre dage, henholdsvis en adventurefilm, en familiefilm og en film henvendt til børn/unge. Forestillingerne vil starte op 30 minutter før solnedgang, oplyser Syddjurs Kommune.

Udstyret til fremvisningerne vil blive lejet hos en professionel rejsebiograf. Der er plads til cirka 150 biler under hver forestilling i drive in-biografen. 

- Vi vil give folk en oplevelse af at sidde på Strandengen og få en kulturoplevelse. På den ene side har du stranden og vandet, og på den anden side har du byen, siger den kommende præsident for Ebeltoft Rotary Klub Jette Glargaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også 12 vildheste sluppet løs i Mols Bjerge

Forestillingerne er lydløse for alle andre end dem, der ser filmen i bilerne. Gæsterne hører lyden igennem deres bilradioer.

Det er Ebeltoft Rotary Klub, der har taget initiativ til drive in-biografen . Syddjurs Kommune støtter formentlig arrangementet økonomisk. 

02:09

VIDEO: Vi kender drive-in fra biografer og burgerbarer, men der findes også drive-in banko. I hvert fald i Låsby. Se mere i denne video fra maj 2012.

Luk video