"Pansersvin" og latterlige idioter

Politiet udsættes i stigende grad for tilråb

Tilråb som "pansersvin, fucking bøsserøve, latterlige idioter og fuck politiet" er bare et lille udpluk af de skældsord politiet efterhånden må lægge øre til:

- I løbet af det seneste års tid har vi oplevet en klar tendens i retningen af oftere og oftere at blive udsat for grimme tilråb og ukvemsord, når vi færdes i nattelivet, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

I weekenden blev der rejst 23 sigtelser i nattelivet hvor syv af sigtelserne var for hån og tilråb af betjente i arbejde. Og det er dybt bekymrende, mener Mogens Brøndum:

- Syv sigtelser er rigtig mange og det er stærkt bekymrende, at voksne mennesker vil synke så dybt. Vores betjente er der jo for at sikre ro, orden og skabe tryghed. Og så skal de udsættes for sådan noget. Det er rigtig sørgeligt, siger politikommissæren til TV2 | ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi oplyser at man ved hån og tilråb af politi i arbejde kan blive sigtet efter ordensbekendtgørelsen og risikere en bøde med en grundtakst der starter på 1500 kroner.