Panserglas til mobiltelefoner

Iværksætter vil beskytte din telefon

02:42

1 af 2

Måske er du en af de tusindevis af danskere, der har været så uheldig at få en ridse i din nye smartphone. I Skanderborg driver en blot 19-årig iværksætter et firma, der sælger panserglas til mobiltelefoner.

Og den lille nystartede virksomhed har allerede så stor succes, at der har været bud fra en opkøber

Christian Leth er 19 år og går på Handelsskolen, men han er også iværksætter fra Skanderborg og stifter af firmaet Pavoscreen Skærmbeskyttelse, der er ved at udvikle sig til en rigtig god forretning.

- Jeg sad i sommerferien 2013 og havde lige fået smadret min telefon, og jeg havde fået den repareret for en ordentlig omgang penge, og det skulle selvfølgelig ikke ske igen. Derfor undersøgte jeg markedet for, hvad der fandtes af skærmbeskyttelse. Jeg kunne ikke finde det, som jeg selv søgte, så derfor tænkte jeg, at hvorfor ikke bare starte noget selv, siger Christian Leth.

Han startede derfor firmaet op i sine forældres hus, hvor det hurtigt voksede så meget, at hans far ikke længere kunne få sin bil ind i garagen.

Nu er firmaet rykket ind i nogle erhvervslokaler, som han deler med en kammerat. De to har også et firma sammen, hvor de sælger kasketter til hele landet.

Fornylig fik Christian Leth et tilbud på firmaet Pavoscreen Skærmbeskyttelse på 750.000 kroner. Et tilbud, der ville lune godt på de fleste studerendes bankkontoer.

- Jeg havde nok lidt svært ved at sove den aften, hvor jeg havde fået tilbuddet. Jeg tænkte: Skal jeg gøre det, eller skal jeg ikke gøre det. Fordi det var rigtig mange penge for mig, siger Christian Leth, der takkede nej til tilbuddet og de 750.000 kroner.

- Det er stadig mit hjertebarn, så jeg synes, at det er mere værd end det, siger Christian Leth.

Panserglasset er indkøbt i USA, forarbejdet i Kina og koster omkring 200 kroner.

Du kan se mere om Christian Leth og panserglasset, som kan modstå slag med en hammer, i indslaget øverst på siden.