Panel: Lodberg kan ikke redde AC Horsens

Spillende assistentræner Niels Lodberg får til gengæld ros for sin rolle i Horsens-lejren

08:01

1 af 2

1. divisionsklubben AC Horsens ligger i øjeblikket til Superliga-oprykning med en samlet tredjeplads.

Det er en langt bedre placering, end klubben startede ud med i denne sæson, som blev indledt med tre nederlag på stribe.

Den præstation glæder ekspertpanelet i fodboldmagasinet Fodbold med Horup, som er imponerede over holdets 'turn around'. Både Allan Pedersen fra Ekstra Bladet og Tommy Poulsen fra Horsens Folkeblad har rosende ord omkring truppen og trænernes evne til at forbedre sig.

Til gengæld har de ikke den helt store tiltro, at AC Horsens også er at finde i toppen af tabellen efter sæsonen:

- Man tænker mere på, at det er fantastisk, at de er kommet væk fra bunden. Ikke, at det er et kommende Superliga-hold, siger fodboldjournalist Tommy Poulsen.

- Hatten af for det Horsens har præsteret. Jeg har stadigvæk svært ved at vurdere, om det er holdbart, siger Allan Pedersen, som kalder AC Horsens præstation for den største indtil videre i denne sæson i både 1. division og Superligaen.

Tillid til Lodberg

Begge eksperter sætter dog deres store lid til specielt én spiller og ikke mindst træner, nemlig den spillende assistenttræner Niels Lodberg.

Han vendte i sommers tilbage til AC Horsens efter tre år i Sønderjyske og skal nu hjælpe cheftræner Bo Henriksen med at samle tropperne.

- Nu har vi jo gasset med, at han gør det igen (sikrer oprykning, red.), men det tror jeg ikke på, siger Tommy Poulsen og hentyder til, at Lodberg var med til at få AC Horsens tilbage i Superligaen i blandt andet 2005, hvor han selv blev topscorer.

Tommy Poulsen roser Lodbergs evne til at samle holdet - særligt i omklædningsholdet - og fortæller, at det engang kom til udtryk ved, at Niels Lodberg fik sin mor til at bage kage til alle spillerne.

Han kalder det en fejl, at AC Horsens mistede ham til Sønderjyske i 2012.

Også Allan Pedersen er godt tilfreds med, at Horsens har fået ham tilbage. Nu som spillende assistenttræner. Opholdet i Sønderjyske, som er kendt for at være en svingende klub i Superligaen, kan ifølge Allan Pedersen komme Horsens tilgode:

- Han kommer med den kultur der skal til for en klub, der skal bygge sig op på ikke så meget, siger han.

Du kan høre, hvad Niels Lodberg selv siger til sit nye job som spillende assistentræner i videoen øverst i artiklen.

I videoen kan du også høre om cheftræner i Silkeborg IF Peter Sørensen også kunne tænke sig at have en 'rutineret ræv' ved sin side.

Du kan se hele programmet af denne uges Fodbold med Horup ved at klikke her.