Pædofilisag: Vidner skal afgøre, om tiltalte ville købe spædbarn

Temaet for dagens retssag i den store pædofilisag fra Randers er spædbarnet i Rumænien

01:37

1 af 2

Den 48-årige mand, som er tiltalt for en lang række seksuelle forbrydelser, skal mandag i retten for 7. gang. I dag skal en række vidner afgive forklaring.

- Det er Rumænien-forholdet, som er i fokus. Hvilke relationer vidnerne har til manden i den henseende, vil jeg dog ikke kommentere på, fortæller anklager Morten Rasmussen fra Østjyllands Politi.

Manden er i forholdet omkring Rumænien tiltalt for at have rejst til landet med det mål for øje at få et spædbarn med hjem til Skandinavien. Et formål han nægter.

Pædofilisag: Det er 48-årig mand tiltalt for

- Opholdet gik ikke ud på at skaffe et spædbarn. Jeg blev vist rundt i sigøjnerkredse af en guide, har den 48-årige forklaret til anklageren.

Her skulle han efter sigende også være blevet ægteskab med en kvinde af ukendt alder, men ifølge den tiltalte havde han altså ikke misbrug for øje i Rumænien.

Under dagens retsmøde er der endnu ikke kommet meget nyt frem. En af tiltaltes venner har udførligt beskrevet sit forhold til den 48-årige, og her fremgår ikke meget om børneporno og misbrug. Vennen afgav forklaring via et videolink.

Turen til Rumænien virker ifølge vennens forklaring heller ikke planlagt, og det vil formentlig være noget, forsvareren vil slå på i forhold til anklagen om, at den tiltalte skulle have lagt planer for at hente et spædbarn i landet.

Se interview med anklageren inden dagens retsmøde øverst.