Pædagog fri for sex-anklager

Uenighed om hans optræden overfor bæltefikseret kvinde

Retten i Aarhus har frifundet en pædagog for anklagen om, at han skulle have haft sex med en meget syg patient på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Den 48-årige mand har hele tiden nægtet sig skyldig.

I første omgang mente Østjyllands Politi, at sagen var tynd og konkluderede, at der ikke skulle rejses en straffesag mod manden. Men statsadvokaten ændrede kurs.

Dommeren og de to domsmænd kom med afgørelsen sidst på eftermiddagen tirsdag efter en langvarig votering.

Alle tre var enige om, at pædagogen ikke skulle dømmes for at have haft samleje med patienten. Heller ikke et forsøg på samleje i området ved hospitalet er der beviser for.

Men domsmandsretten var ikke enig om den tredje anklage: Nemlig om hvorvidt han befølte kvinden, mens hun var bæltefikseret, og om han fik hende til at onanere sit lem. To stemte her for frifindelse, mens én mente, at pædagogen er skyldig.

- Samlet set har vi en frifindelse, siger den 48-åriges forsvarer, advokat Hans Kjellund.

Brød grædende sammen
Under afhøringen brød pædagogen flere gange grædende sammen, da han fortalte om den stærkt plejekrævende borderline-patient. Hendes anklager var falske, sagde han.

- Hun ragede på mig hele tiden, og jeg afviste hende gang på gang, sagde pædagogen blandt andet.

En overlæge har fortalt, at hun havde hørt om, at pædagogen og patienten sad og flettede ben, mens de spiste.

Hvis pædagogen var blevet dømt, risikerede han flere måneders fængsel. Anklageren havde også krævet et forbud mod, at den 48-årige arbejder på plejehjem, i beskyttede boliger og andre steder med mennesker, der er svækket af handicap.