Påskesolen venter lidt: Tirsdag kan der komme byger

Tirsdag bliver foreløbigt sidste dag uden tocifrede temperaturer. Onsdag trækker et højtryk ind over Danmark, som fører højere temperaturer med sig.

Tirsdag kommer vejret til at veksle mellem blå himmel og skyet. Ud på eftermiddagen kan der komme enkelte byger i det østjyske. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Påsken ser ud til at blive skøn. I hvert fald når man ser på vejret, der bliver med forårsagtige temperaturer. Først skal vi dog lige igennem tirsdagen, der i de tidlige morgentimer kan byde på frostgrader. 

- Om morgenen stort set skyfrit, lokalt kan temperaturerne nå lige under frysepunktet i de tidlige morgentimer og så løfter de sig, så vi kommer op på 7-10 grader, siger TV 2-vejrvært Jens Ringgaard.

Efter en stille og klar nat kan man stå op til rim i græsset. Tirsdag morgen kan temperaturerne enkelte steder ligge lige under frysepunktet.  Foto: Maria Thorsteinsdottir / Privatfoto

Risiko for byger

Selvom morgenen starter flot og klar, vil der i løbet af dagen komme nogle skyer snigende ind over Østjylland. 

- I eftermiddagstimerne begynder der at dannes nogle skyer og der kan optræde enkelte regnbyger, fortæller Jens Ringgaard. Det bliver dog ikke mange byger og nogle steder i Østjylland får tørvejr hele dagen.

Onsdag vil vejret imidlertid skifte og vi vil få mere sol og højere temperaturer. 

01:04

VIDEO: Se vejrudsigten for Østjylland tirsdag den 16. april 2019.

Luk video

17 grader på fredag

Det sker, fordi der kommer et højtryk lige over landet. Vinden vil lægge sig, og det betyder mere sol og betydeligt lunere vejr.

Allerede onsdag er der udsigt til 12 grader, mens det fredag kan blive helt op til 17 grader. Og det lunere forårsvejr ser ifølge TV 2-vejrvært Per Christiansen ud til at fortsætte resten af påskedagene. Dermed er der i den grad lagt op til en tur i haven eller en udflugt ud i det grønne.