Pårørende til eftersøgt veteran: Sådan fandt vi Flemming

Henriette Højholdt Bjørns svoger endte heldigvis med at blive fundet, efter han var flygtet ud i skoven væk fra samfundet

Den 36-årige veteran Flemming Højholdt Andersen fra Randers lider efter udsendelser til blandt andet Irak og Afghanistan af posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og det får ham til at flygte væk fra det etablerede samfund. Senest var det fra lørdag til mandag, at han gemte sig, indtil familien fandt ham.

Man frygtede for hans liv, fordi hans sygdom gør ham så dårlig, at der har været risiko, for at han begår selvmord. Derfor var glæden stor, da han blev fundet i live.

SE OGSÅ: Efterlyst 36-årig er fundet i live

- Min mand gik på sin brors computer og kom på mærkelig vis ind på hans iCloud og kunne så finde ud af, hvor Flemming var via ”Find My iPhone”, fortæller veteranens svigerinde Henriette Højholdt Bjørn til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sammen med politiet kørte familien ud i den skov, hvor mobilapp’en viste, at han befandt sig.

Som en lukket bog
- Vi ved ikke, hvad han har lavet, men har formentlig gemt sig for samfundet. Det er et mønster, vi har set hos ham tidligere, hvor han trækker sig tilbage og lukker sig inde, forklarer Henriette Højholdt Bjørn.

I dagligdagen er Flemming Højholdt Andersen ifølge hende som en lukket bog, der er umulig at komme ind på livet af. Han vil gerne holde sine problemer for sig selv og vil ikke snakke med andre om dem. Derfor ender det nogle gange med, at han drager ud i skoven for at komme væk fra alting.

SE OGSÅ: Familie og politi leder efter PTSD-ramt veteran

- Det er rigtig hårdt især for hans mor, og det påvirker generelt hele familien, at han har det så skidt, siger svigerinden.

Du kan høre mere om familiens oplevelser og udfordringer i forbindelse med veteranens sygdom i TV 2 | ØSTJYLLAND og på nettet senere i dag.        

Munkholm Zoo Milo og Lars

play Far og søns zoologiske eventyr: Køber brunstig kamel og hundredvis af dyr

Julie Kvelland

playJulies operation gik over al forventning - men nu er det sket, som ikke måtte ske

Helle Vestergaard Knudsen Nørderi

play Helle droppede pisk og gulerod: - Jeg brænder indædt for at give det videre

Juletræ

playBeboere demonstrerer med juletræer mod trafik: - Vi ønsker os handling

coronatest podning corona covid-19 visir

Lang kø til drive-in-test: Birthes syge mand måtte vente over to timer i bilen

Letbane

play Frost stoppede letbanen i flere timer: Nu forklarer de hvorfor