På vej til voldelig konfrontation?

Beslaglagde jernrør, bat, knojern og peberspray

Østjyllands Politi efterforsker nu, om der er en sammenhæng mellem et knivstikkeri lørdag eftermiddag og 19 personer, der blev anholdt ved Bispehaven i det vestlige Aarhus samme aften.

- Vi kan hverken be- eller afkræfte, at der skulle være en sammenhæng, men det indgår i vores efterforskning, siger vagtchef Jes Frederiksen, Østjyllands Politi.

En 29-årig mand blev lørdag klokken 14.49 stukket med en kniv på Ryhavevej ved Hasle. Manden blev stukket flere gange med kniven, men meldes uden for livsfare.

Politiet mener, at en gruppe på omkring ti mænd stod bag overfaldet, men man har kun fundet frem til én af dem, en 16-årig fra lokalområdet, som søndag blev varetægtsfængslet i fire uger.

Lørdag ved 22.30-tiden rykkede politiet igen ud til vestlige Aarhus, hvor 19 personer blev anholdt. En borger havde kontaktet politiet med oplysninger om, at en gruppe på op mod 30 personer var på vej til området ved Bispehaven og Ryhavevej.

19 anholdt efter bandeopgør

Politiet nåede frem, før opgøret udviklede sig, og man beslaglagde adskillige våben.

- Vi har gjort nogle fund derude, som vi knytter til nogle af de anholdte. Vores formodning er, at de var mødt op i den hensigt, at de ville udøve vold mod personer i området, siger Jes Frederiksen.

De 19 personer blev dog alle løsladt igen søndag, men politiet sigter dem for grov vold og forstyrrelse af den offentlige orden.

Politiet har blandt andet beslaglagt jernrør, baseballbat, knojern, pebersprays, hjelme, skihuer, handsker, en antihundspray, gasspray og koben.

Natten til torsdag og fredag var der angiveligt også uro i bydelen, og det bestyrker mistanken om et igangværende bandeopgør.