På udkig efter ulven i Finland

To skoleelever fra Horsens er i denne uge på ulve-sightseeing i Finland

Kirstine Schulz Jensen (t.v.) og Loulou Elinor Sandmoe (t.h.) under deres ulve-ophold i Finland.

I det nordøstlige Finland nær grænsen til Rusland befinder en gruppe unge mennesker sig i denne uge.

To af dem er Kirstine Schulz Jensen og Loulou Elinor Sandmoe fra Horsens. De er blevet udvalgt af Verdensnaturfonden til være vildmarksreportere i Finland, hvor de skal undersøge, hvordan de lokale finnere lever side om side med bjørne og ulve.

Se også: Rejser til Finland for at se på ulve

Netop ulve har de seneste år været til debat i Danmark, og derfor vil pigerne tage deres erfaringer med hjem for at gøre danskerne klogere på det vilde dyr:

- Vi vil gerne fortælle om vores oplevelser om, hvordan ulven lever i naturen, siger Kirstine Schulz Jensen i en telefon fra Finland.

Pigerne ankom til Kuikka Basecamp i byen Kuhmo natten til tirsdag. Her har de blandt andet brugt 14 timer på at lægge i skjul for at få et glimt af ulven.

Så både bjørne og ulve

De skiftedes undervejs til at holde vagt og vække hinanden, når de så enten en ulv eller bjørn:

- Vi har næsten ikke fået sovet. Det er jo det her, vi har glædet os til, så vi ville gerne se det hele. Vi så flere ulve og også bjørne, fortæller Kirstine Schulz Jensen.

Hun fortsætter:

- Ulvene var måske en kilometer væk, men vi kunne zoome ind på dem med et kamera. De holdt sig på afstand af alle bjørnene. De var meget sky.

Under deres ophold har de to østjyske piger også haft lejlighed til at tale med to familier i området og også byens borgmester.

- Faderen i den ene familie fortalte, at han ikke var bange for ulven. Den hørte til her. Deres største og nærmest eneste problem var, at jagthunde blev angrebet, siger Kirstine Schulz Jensen.

Kirstine Schulz Jensen og Loulou Elinor Sandmoe afslutter deres ophold i morgen fredag og tager derefter turen hjem til Danmark.