På med kondomerne i Østjylland

De næste to uger er en række kommuner i Østjylland med i Sundhedsstyrelsens "Kun med Kondom" kampagne.

I løbet af de to uger vil man kunne opleve en lang række aktiviteter i kommunerne. Kampagnen begynder på et tidspunkt, hvor nye tal viser, at der i 2009 var 29.825 klamydiatilfælde. Det er to procent flere nye klamydiatilfælde end i 2008.

Da mange ikke får symptomer, regner Sundhedsstyrelsen derfor med, at det virkelige antal smittede er op mod det dobbelte.

- Stigningen i sexsygdomme blandt unge skal stoppes. Hvis det skal lykkes, må dem, der er nærmest de unge, være med til at gøre de unge opmærksom på, at de udsætter sig selv for en alvorlig risiko, når de dropper kondomet, siger Annemarie Knigge, konstitueret centerchef i Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse i en pressemeddelelse.

Klamydia kan føre til infertilitet hos kvinder. Herpes kan ikke kureres, og nogle HPV-virus, der bl.a. fører til kønsvorter, kan også føre til livmoderhalskræft.

Alle unge kan hver dag i uge 37 og 38 vinde et helt års forbrug af kondomer ved at sende en sms med teksten [KONDOM] og deres begrundelse for at bruge - eller ikke bruge - kondom til 1919.

Læs mere om kampagnen her.