På jagt efter plejehjemshygge

Frivillige skal skabe mere livsglæde

Livet på et plejehjem skal være trygt, rart og ikke mindst hyggeligt - men hvordan er det lige, at man sørger for det?

Det spørgsmål har Randers Kommune besluttet sig for at finde svar på.

I to uger er kommunens frivilligkoordinator, Sigrid Vest Arler, rykket ud af huset og ud til de ældre på Plejecenter Borupvænget.

Her skal hun følge hverdagen og finde ud af, hvordan frivllige kan være med til at give de ældre beboere bedre livskvalitet ved for eksempel at gå ture, hyggesnakke eller se en fodboldkamp i tv i selskab med andre.

- Plejecentret bliver på den måde et sted, hvor der leves et liv og ikke et sted, hvor vi opbevarer folk, siger frivilligkoordinator Sigrid Vest Arler i en pressemeddelelse.

Resultatet af oberservationerne skal Sigrid Vest Arler på et senere tidspunkt præsentere for andre plejecentre i kommunen.

På den måde skal observationerne være med til at inspirere og belyse de områder, hvor personalet engang imellem kunne have brug for en ekstra hånd.

- At inddrage frivillige på ældreområdet er ikke en spareøvelse. De skal ikke overtage personalets opgaver, men de skal hjælpe der, hvor personalet ikke har tid og ro til at sætte sig ned sammen med beboerne, siger frivilligkoordinator Sigrid Vest Arler.