På jagt efter nødherberg

Blå Kors søger ly for vinteren til hjemløse

01:51

1 af 2

Inden for de næste par måneder vil temperaturen dykke ned under frysepunktet, og så er det rigtig koldt at være hjemløs.

Derfor er Blå Kors i Aarhus lige nu på udkig efter et sted at oprette et nødherberg.

Blå Kors fik sidste år en bevilling fra Socialministeriet til etableringen af et nødherberg i Aarhus. Her blev nødherberget besøgt af 621 hjemløse i løbet af vinteren.

Foreningen håber igen i år at få bevillingen, men mangler nu en adresse.

- Der er brug for det, fordi der er mennesker, der går rundt med deres plasticpose eller deres rullevogn og har ingen steder at bo. Jeg synes nødherbergene er en rigtig god investering fra statens side, og vi er glade for, at vi har kunne have det her i Aarhus, siger Lisbeth Christensen fra Blå Kors til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Blå Kors håber, at kunne finde en tom bygning i Aarhus, som er egnet til formålet. Sidste år blev nødherberget indrettet i butikskæden Skousens tomme lokaler ved Spanien i Aarhus, men de er i år udlejet til andre formål.

En af de hjemløse, som har prøvet at sove i minusgrader er Lars Frost. Han har flere vintre måtte sove på jorden eller på en bænk rundt omkring i Aarhus.

- Det sker, at man er hensat til at sove udenfor om vinteren. Så holder man sig til et busstoppested, hvor man ved, at der kommer mennesker, indtil der ikke kører flere busser. Man kan i træthedens øjemed falde i søvn, så er der herligt, når der kommer nogen og siger: "se, nu kører den sidste bus! Du kan ikke sidde der". Så bliver man vækket og er helt blå om læberne, og så må man tage bussen for ligesom at få noget varme der, og så må man tage den derfra, siger hjemløse Lars Frost til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Blå Kors har endnu ikke fundet det rette sted, men har blandt andet kig på skurevognene ved Godsbanen i Aarhus, som lige nu bliver brugt til at huse boligløse studerende.