Overvågning i Randers?

Politiet overvejer kameraer i værtshusgade

02:39

1 af 2

Østjyllands Politi overvejer at opsætte videokameraer i værtshusgaden Storegade i Randers.

I de seneste fire år har der været installeret permanent videoovervågning på Åboulevarden i Aarhus Midtby.

Her fungerer politiets videokameraer som et supplement til de kameraer, der i forvejen er opsat ved indgangene til værtshusene og caféerne.

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Urup fra Østjyllands Politi er kameraerne på Åboulevarden nu så gamle, at de enten skal fjernes eller erstattes af nye.

Derfor overvejer politiet lige nu, om ordningen skal fortsætte, og om den evt. skal udvides til også at omfatte andre områder - fx Storegade i Randers.

- Randers har et meget koncentreret område, hvor der er mange mennesker på gaden, og hvor vi kan dokumentere, at der sker nogle ting, siger vicepolitiinspektør Søren Urup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Bedre overvågningsbilleder

- Vi har allerede været i kontakt med Randers Kommune om det. Så der er indledt en dialog. Og det kunne godt være et sted, hvor det kunne være mere aktuelt end andre steder. Så er der en samlet vurdering, der afgør, hvor det skal sættes op.

Videoovervågningen på Åboulevarden i Aarhus har endnu ikke været anvendt som bevismateriale i forbindelse med retssager om vold i nattelivet. Til gengæld er værtshusenes egne videoer blevet anvendt flere gange.

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Urup kan det dog ikke udelukkes, at videoovervågningen på gaden har haft en præventiv effekt.

Se en del af interviewet med vicepolitiinspektør Søren Urup i videoen øverst i artiklen.