Overvægtige børn får hjælp

Kommuner går sammen om ny behandling

Foto: Colourbox

Der bliver flere og flere overvægtige børn i Østjylland.

Derfor sætter Regionshospitalet Randers nu ind med et nyt behandlingstilbud i samarbejde med fire østjyske kommuner.

Tilbuddet er rettet mod børn i alderen tre til 18 år og skal hjælpe dem af med de mange kilo. Der vil være plads til at behandle 100 børn om året, fortæller overlæge Bent Windelborg Nielsen, som glæder sig over det nye tilbud:

- Antallet af svært overvægtige børn er støt stigende i Østjylland, og der er et stort behov for at udvikle en tidsvarende indsats, som en del af det nære sundhedsvæsen, tæt på børn og deres familier. Derfor er vi rigtigt glade for, at vi nu kan tilbyde et effektivt og veldokumenteret behandlingstilbud i Østjylland.

De 100 pladser bliver fordelt mellem de fire kommuner - Randers, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov - som er er med i behandlingstilbuddet. Randers får 40 pladser, Favrskov 24 pladser, Syddjurs 21 pladser og Norddjurs 15 pladser.

Behandlingstilbuddet starter 1. maj 2014, og interesserede børn og familier kan allerede nu henvende sig til Overvægtsambulatoriet på Børneafdelingen på Regionshospitale Randers for at blive skrevet op til en plads.

Projektet løber de næste fire år og bliver støttet fire år støttet med 3,1 millioner kroner fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.