Oversigt: Færge-farcen fra Samsø

Den nye Samsøfærge har været forfulgt af uheld allerede inden, den blev leveret. Se oversigt her.

De er hårdt prøvede, samsingerne.

Først blev øens nye færge, M/F Kanhave, ikke leveret til tiden. Da den endelig ankom, var sikkerheden ikke i orden. Derefter sejlede den med forsinkelser, indtil en brand i maskinrummet satte den ud af spillet.

Siden reparationen efter branden har færgen haft aflysninger på grund af problemer med kølervæsken og betjeningsfejl af kørerampen.

Forvirret? I så fald er der hjælp at hente længere nede på denne side, hvor du kan se en oversigt over hele forløbet.

25. august - Betjeningsfejl af kørerampe giver nye forsinkelser

Tirsdag er den gal igen, da en betjeningsfejl af en kørerampe koster mange timers afbrydelse af de syv daglige dobbeltoverfarter.

19. august - Problemer med kølervæske

Kanhave er tilbage på Kattegat, men på grund af problemer med kølervæsken i maskinrummet aflyser Samsøtrafikken samtlige afgange. Selskabet henviser i stedet passagererne til ruten til Kalundborg på Sjælland.

6. august - Brand i maskinrummet

Der opstår brand i maskinrummet på M/F Kanhave, mens færgen har i alt 116 passagerer om bord. Efter branden bliver Kanhave tage ud af drift og afløst af færgen Vesborg.

21. juli - Ændrer sejlplanen

Siden sin premiere på Kattegat en uge tidligere har Kanhave haft svært ved at leve op til sejlplanen. Derfor ændrer Samsøtrafikken sejlplanen.

14. juli - Færgen stævner ud!

Kanhave stævner for første gang ud på Kattegat med passagerer ombord. På førstedagen er der dog lidt slinger i sejlplanen, og det irriterer flere af de faste kunder.

13. juli - Ny Samsøfærge forsinket- igen

Ifølge sejlplanen skulle M/F Kanhave være klar til at stævne ud 13. juli. Men det er færgen ikke. Forsinkelsen skaber frustrationer blandt deltagerne på årets Samsøfestival.

7. juli: Ikke styr på sikkerheden

M/F Kanhave skulle onsdag starte med at sejle mellem Samsø og Jylland, men der er problemer med sikkerheden i en sådan grad, at de nødvendige godkendelser ikke er på plads.

22. juni: Så kom den nye Samsø-hurtigfærge

Efter flere forsinkelser ankom den nye hurtigfærge mandag til Hou. Besætningen skal gennemgå en sikkerhedsøvelse, inden den er klar til at sejle med passagerer.

10. juni - Krisemøde

Færgen M/F Kanhave har været forsinket ikke færre end fem gange. Samsøtrafikken beslutter på et krisemøde, færgerne Sam-Sine og Vesborg skal sættes ind på ruten, indtil Kanhave er klar.

April - Strejke på værft

Arbejdsnedlæggelser på værftet i Grækenland betyder, at Kanhave ikke kan leveres til tiden. Leveringen udskydes til 22. juni

25. marts - Samsø-færge kritiseres for dårlig sikkerhed

Sømænd indkalder til demonstration. De mener, at de kommende Samsø færger er for dårligt bemandet.