Overlod farlig dreng til familen

14-årig dreng stak en mand ned i Tilst, mens socialforvaltningen havde overladt ham til familien.

Socialforvaltningen i Århus slap en farlig 14-årig dreng, som nu er sigtet for drabsforsøg, af syne.

Århus Stiftstidende fortæller, at drengen i weekenden var overladt til familiens opsyn, selvom han egentlig var fjernet fra hjemmet. Drengen blev fjernet, fordi han i sommer var med til at hærge en fritidsklub i Gellerup så voldsomt, at den midlertidigt lukkede.

Drengen har været anbragt på såvel åbne som lukkede institutioner, ligesom han var været tvangsindlagt på psykiatrisk hospital. Drengen er voldsom og farlig, og Århus Kommune har ofte haft problemer med at finde steder til ham.

Og i sidste weekend stak drengen en 42 årig mand ned i Tilst, mens socialforvaltningen havde overladt ham til familien.

- Vi ventede på et nyt sted, der ville og kunne tage sig af ham. Flere gange har han været hjemme i Gellerupparken i sommer mellem to anbringelser. Aftalen med hans familie har så været, at han da skulle være under konstant opsyn af enten familien og medarbejdere hos os eller begge dele, siger socialchef for Center Vest i Århus Kommune, Gitte Krogh.

Der var ingen fagfolk hos drengen, da den 42-årige lørdag aften blev stukket ned i Tilst. Avisen kan ikke få et svar på, hvorfor opsynet svigtede.

- Men man kan påstå, at aftalen om opsyn ikke var god nok, erkender Gitte Krogh

Rabir Azad Ahmad bor i Gellerup, er formand for Multikulturel Forening og radikalt byrådsmedlem. Han er stærkt kritisk overfor forvaltningen:

- Jeg mener, der er sket et svigt. Det er en kæmpe fejl lade en dreng, der har terroriseret en klub for bare tre måneder siden, uden opsyn. Det gik forfærdeligt galt, og det kunne være gået endnu mere galt, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.