Overhaling forbudt nord for Aarhus

Østjysk forsøg udvides til hele landet

Et forsøg med forbud mod lastbiloverhalinger på en stor del af Den Østjyske Motorvej går så godt, at transportminister Hans Christian Schmidt (V) vil udvide forbuddet.

Til TV 2 | ØSTJYLLAND oplyser han, at strækningen mellem Aarhus og Randers bliver omfattet af de nye udvidelser af overhalingsforbuddet

Ændringerne vil på landsplan betyde, at på næsten hele motorvejsnettet bliver der forbud mod de langsomme lastbiloverhalinger, de såkaldte elefantvæddeløb, i myldretiden. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

- Erfaringerne fra forsøget i Østjylland viser, at folk er begejstrede. Samtidig er trængslen på en del motorvejsstrækninger nu så stor, at vejene ikke længere kan kapere det.

- Derfor skal det nuværende overhalingsforbud for lastbiler udvides til at gælde i myldretiden alle de steder, hvor der er kapacitetsproblemer, forklarer ministeren.

Direktør Michael Svane fra DI er positiv over for idéen, der også bakkes op politisk.

- Vi er som udgangspunkt enige i, at der skal indføres et forbud. Det giver mere tilfredse bilister, og når lastbilerne ikke overhaler, giver det også en øget sikkerhed for bilisterne, siger Klaus Hækkerup (S), medlem af trafikudvalget til avisen.

Et synspunkt både De Konservative og Dansk Folkeparti er enige i.

Hans Christian Schmidt mødes mandag morgen med transportbranchen for at diskutere overhalingsforbuddet.

Se mere på TV 2 | Østjylland kl 19.30