Overfuses på jobbet

Markant flere overfald på P-vagter

02:04

Dokumentation med kamera er et af p-vagternes nye redskaber.

1 af 2

Parkeringskontrolfirmaet Q-Park ruster nu sine 125 parkeringsvagter til at håndtere konfrontationer på p-pladserne i det østjyske.

Samtidig skal p-vagterne lære at bruge nyt fotoudstyr, der skal dokumentere, at bilen holder ulovligt parkeret, eller at bilisten ikke har indstillet p-skiven.

Ifølge Q-Park oplever flere parkeringsvagter hårde verbale overfusninger og deciderede fysiske overfald fra ophidsede bilister, der mener, de er blevet uretfærdigt behandlet.

Således har parkeringsvagterne hos Q-Park på årets seks første måneder oplevet 10 konfrontationer mod syv konfrontationer i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på lige knap 43 procent, oplyser firmaet.

Dokumenterer med fotos

For at imødegå konfrontationerne ruster firmaet sit korps af parkeringsvagter til at håndtere de voldsomme konfrontationer.

Samtidig indfører p-selskabet en ny standard for fotodokumentation, der skal mindske tvivlsspørgsmål om 'rettidig parkering', ligesom selskabet deltager i en arbejdsgruppe under Justitsministeriet om nye informationsskilte og terminaler, som skal mindske antallet af misforståelser og oversete parkeringsregler.

Skal kunne håndtere overfusninger

- Nogle bilister kan have svært ved at skjule deres frustration, når de får en parkeringsbøde. Derfor er det vigtigt for os, at vores parkeringsvagter kan håndtere konfrontationen og har helt klare retningslinjer for deres arbejde, for eksempel ved at have billeddokumentationen i orden. Det udrydder misforståelser, skaber sikkerhed for en fair behandling af bilisterne, og giver samtidig større tryghed for vores ansatte, fortæller Robert Vestergaard, der er divisionschef hos Q-Park Danmark.

I disse dage uddanner han parkeringsvagterne i Østjylland i det ny fotosystem og til at håndtere konfliktsituationer.

Q-Park Danmark er blandt landets største P-selskaber.

Firmaet administrerer ca. 55.000 parkeringspladser og beskæftiger omkring 125 medarbejdere.