Overblik: Her har der været indbrud i Østjylland i julen

I alt 91 indbrud har Østjyllands Politi fået anmeldelser om fra den 20. december og til nu. Tallet er på niveau med sidste år

Lidt længere nede i artiklen kan du se et interaktivt kort over, hvor der indtil nu har været indbrud i Østjyllands Politikreds. Foto: TV2 ØSTJYLLAND / GOOGLE MAPS

Der er desværre en del østjyder, som er blevet mødt af indbrudsramte hjem i julen. Heldigvis ligger antallet af indbrud på niveau med sidste år, hvor der var det laveste antal længe.

I alt er der blevet anmeldt 91 indbrud i Østjyllands Politikreds fra den 20. december og til nu. Politikredsen dækker Aarhus, Randers, Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Odder og Samsø Kommuner.

Der er sat flere tiltag i værk, og vi gør en masse for, at folk ikke får indbrud. Forhåbentlig er der noget af det, som er lykkes.

Lennart Rosenberg Glerup, Østjyllands Politi

- Vi ligger nogenlunde på samme niveau som sidste år, men der kan komme flere til, for vi ved jo ikke, om folk er kommet hjem endnu. Det kan være, de kommer hjem til et indbrudsramt hus eller lejlighed, siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Lennart Rosenberg Glerup, til TV2 ØSTJYLLAND.

I Østjylland er det især ejendomme i de store byer Randers og Aarhus, der er blevet ramt af indbrud, og kun meget få anmeldelser stammer fra Djursland.

I kortet herunder kan du se, hvor indbruddene har fundet sted:

Ifølge Lennart Rosenberg Glerup ser politiet en generel positiv tendens i forhold til antallet af indbrud.

Sætter kendte kriminelle bag tremmer

- Gennem de seneste år har vi set et faldende antal. Der er sat flere tiltag i værk, og vi gør en masse for, at folk ikke får indbrud. Forhåbentlig er der noget af det, som er lykkes, siger vicepolitiinspektøren.

- Vi er efter de kendte kriminelle, der har ry for at begå indbrud, og så har vi et bredt samarbejde med interessenter om at udbrede nabohjælp og komme med gode råd, fortsætter han.

02:06

Her kommer den tidligere indbrudstyv Martin Rasmussen med gode råd til, hvordan du undgår at få besøg af tyve. 

Luk video

I 2015 blev der i alt anmeldt 245 indbrud i Østjyllands Politikreds i perioden den 20. december til 3. januar. I 2016 var tallet 187.

I år er man så indtil nu på 91.

- Jeg håber da på, at vi ender lavere end sidste år. Vores mål er, at slet ingen skal have indbrud, siger Lennart Rosenberg Glerup.

Herunder kan du se et længere interview med vicepolitiinspektøren: 

01:27 Luk video