Øver sig til Sølund Festival

Musikanter er gået i træningslejr

02:31

1 af 2

I næste uge begynder Sølund Festival, der er verdens største festival for udviklingshæmmede, og derfor er der ikke meget forberedelsestid tilbage for flere af de bands, som skal optræde på festivalen.

Derfor er 50 musikere gået i træningslejr for at finpudse detaljer og øve inden festivalen, og her får de hjælp fra en professionel musiker.

- Det er kanonsjovt. Det er noget, jeg har glædet mig til i ret lang tid. Det handler om energi, glæde og fællesskab, siger Frank Thøgersen, der er trommeslager Kandis.

Han står for en af undervisningen, hvor han deler ud af gode råd og vejledning fra sin karriere bag trommerne.

Deltagerne på træningslejren er alle musikere fra Danmark, Holland og Tyskland, og de har alle det til fælles, at de spiller i bands for udviklingshæmmede.

- Det er fedt, det er udfordrende, og man bliver bedre for hver gang, man prøver noget nyt, siger Benjamin Solberg, der er trommeslager i bandet Bali.

Og han er ikke den eneste, der nyder workshoppen, som varer i otte dage.

- Det er så fedt, det er helt fantastisk, der er så meget energi og så meget liv. Det fungerer bare så godt, siger Sonni Christensen, bassist i Jacob Jensen Band i Aarhus.

Sølund Festival finder sted den 10 til den 12. juni.

Udover de mange bands med udviklingshæmmede kan man også opleve Birthe Kjær, Kandis, Rasmus Seebach, D-A-D, Thomas Helmig og Turboweekend.

Du kan se mere fra workshoppen i indslaget over artiklen, hvor du også kan få lidt musikalske smagsprøver.