Over 20.000 kroner cyklet hjem til hospitalsklovne

Frivillige har dagen igennem samlet penge ind til de Danske Hospitalsklovne gennem velgørenhedscykling i Grenaa

00:31

Det smerter med garanti langt de fleste af os at se et sygt barn. På landets børneafdelinger er de såkaldte hospitalsklovne med til at lette hverdagen for de ramte børn, og dem vil en masse lokale kræfter i Grenaa derfor gerne støtte. Det gjorde man så lørdag med velgørenhedscykling, og det blev en stor succes.

I 12 stive timer er der blevet cyklet for at samle penge ind til klovnene, og her kort før slut er det indsamlede beløb nået op på 22.000 kroner.

- Det er 4000 kroner mere, end vi fik samlet sidste år, så det er bare super godt. Tidligere har vi kørt for kræftramte børn, men i år ville vi gerne støtte en endnu større gruppe. Det gør vi gennem klovnene, som vi også så var ved at lukke ned sidste år. Nu får de en hjælpende hånd, fortæller arrangør Rikke Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Stuurt stuurt klovne-løb for en god sag

Pengene er kommet ind ved, at deltagerne skulle købe en cykel for at være med, og så har alle undervejs kunne købe sig til massage, armbånd og andre spændende ting.

- Alle har tilbudt deres arbejdskraft gratis, og erhvervslivet bakker op om arrangementet. Vi har haft 40 cykler, og de har været booket i alle 12 timer, siger Rikke Madsen.

Udover at støtte den gode sag har de lokale i Grenaa også gerne villet vise, at selv dem ude i Udkantsdanmark kan få ting til at ske, lyder det fra arrangøren.

Arrangementet har fundet sted i det lokale fitnesscenter Pure Fitness i Grenaa Idrætscenter. Kl. 21 bliver der trådt i pedalerne for sidste gang i denne omgang.

Du kan se et kort klip fra Grenaa øverst på siden.