Over 160 veteranbiler bliver sat til salg hos Campen Auktioner

Det er danmarksrekord, når auktionshuset i Randers palmesøndag holder bilauktion

Aldrig før har der været så mange veteranbiler til salg på en auktion i Danmark, som der er palmesøndag hos Campen Auktioner i Randers. Så står man med en drøm om en historisk Renault, en gennemrestaureret Bentley eller en rugbrødstaxa, så er muligheden der her.

- Det er rigtig mange biler, og så vidt jeg ved, har der aldrig været så mange veterankøretøjer på én auktion i Danmark før. Det er stort, og er vi stolte af, siger auktionarius Finn Campen til tv2oj.dk.

Ladefund: Veteranbiler har skabt interesse i hele verden

En af hovedårsagerne til, at der er så mange biler at finde på auktionen denne gang, er to samlere, hvis biler kommer under hammeren. Den ene er Anker Krarup fra Fyn, som ejer over 60 klassiske biler af mærket Renault. Den anden er nu afdøde Preben Boisen. Især førstnævntes samling er speciel.

Fået blod på tanden

- Anker Krarup var ikke kendt, og ingen vidste, at han havde denne samling. Det var meget tys-tys, så da vi så bilerne, var der tale om det, vi kalder et ladefund. Det var helt vildt, fortæller Finn Campen.

De to samleres store bidrag til auktionen har fået flere med på vognen.

Gemte veteranbiler fundet efter næsten 30 år

- Det er nok også medvirkende til rekorden, for flere har fået blod på tanden nu og kastet sig ud at sætte deres bil på auktion. De har godt luret, at der formentlig kommer mange købere palmesøndag, forklarer auktionarius.

Og her bliver de så mødt af propfyldte auktionslokaler. For lige nu er alle 8000 kvm hos Campen Auktioner fyldte, og der er simpelthen ikke plads til flere biler.

Flere specielle imellem

- Der kommer forhåbentlig mange til auktionen, og allerede nu er interessen for bilerne stor. Vi har fået henvendelser fra Tyskland, Frankrig, Holland, Østrig og flere andre lande. Det bliver virkelig spændende, siger Finn Campen.

Han har umiddelbart svært ved at udpege sine favoritter blandt bilerne, men alligevel kommer han med et par bud på mulige topscorere.

Biler under hammeren

- De dyreste biler bliver nok de totalrestaurerede biler som dem fra Bentley, Jaguar eller Mercedes. Af de mere usædvanlige er en Glas 1700 TS fra en lille tysk producent, der senere blev opkøbt af BMW. En af de mere sjove er en gammel rugbrødstaxa, som der nok også skal være købere til, lyder det fra Finn Campen.

Auktionen finder som sagt sted palmesøndag hos Campen Auktioner i Randers.