Otte østjyder udtaget til landsholdet

Jan Pytlick udtog mandag fremtidens kvindelandshold i håndbold. Hele otte østjyder er med på holdet.

I alt otte østjyder er med i truppen, når det danske kvindelandshold i håndbold deltager i GF World Cup i Århus fra den 16. til den 21. oktober.

Landstræner Jan Pytlick udtog mandag de spillere, der skal deltage i turneringen, og blandt disse er den forholdsvis ukendte højreback Camilla Dalby fra Randers HK. Den 19-årige kronjyske back er udset til at løfte det danske landshold ind i en ny æra.

- Vi skal allerede skabe resultater næste sommer i kvalifikationsspillet til EM, og vi har en målsætning om at være med ved alle de internationale mesterskaber, sagde Jan Pytlick til Ritzau.

Dermed er presset allerede lagt på de unge skuldre, selvom målsætningen for det danske kvindelandshold tydeligvis er blevet revurderet. Tidligere var målet medaljer, nu er målsætningen blot deltagelse ved slutrunderne. På længere sigt skal holdet dog kæmpe med om EM-medaljerne på hjemmebane i 2010.

Foruden Camilla Dalby er Karin Mortensen, Gitte Brøgger Led og Trine Troelsen fra SK Aarhus udtaget til landsholdet. Dette samme er Camilla Dalbys klubkammerater Mie Augustesen, Camilla Dalby, Anette Bonde Christensen, Berit Kristensen og Ann Grete Nørgaard.