Østjysk vinproducent udvider efter succes i udlandet
Firma i Læsten står bag eksportsucces. Restauranter og cocktailbarer i bl.a. Frankrig er blandt kunderne
- De sidste år har været lidt af et eventyr.
Sådan lyder det fra vinproducenten Jens Skovgaard, der driver firmaet Cold Hand Winery i Læsten vest for Randers.
Den østjyske iværksætter producerer vin, der er lavet på frugter som æbler, solbær og kirsebær. Til gengæld anvender han ikke druer.
Firmaet er blevet så stor en succes, at det på få år er gået fra at være en fritidsbeskæftigelse til at være et fuldtidsjob.
I dag sælger Jens Skovgaard ikke blot sine i alt 35 dessertvine til danske restauranter. Også udenlandske spisesteder og coktailbarer er kommet på kundelisten.
De nuværende rammer i Læsten er med tiden blevet for beskedne. Derfor er der planer om et bygge en helt ny produktionshal.
- En gang imellem må man som østjysk bonderøv nappe sig lidt i armen og sige, at det var da lige godt pokkers, at udlandet også har interesse for det. Det går rigtigt godt, fastslår Jens Skovgaard, der driver Cold Hand Winery sammen med en makker.
I løbet af efteråret skal Cold Hand Winery omdannes til et aktieselskab. Der skal i alt sælges aktier for fem mio. kr.
Formålet med aktieselskabet er blandt andet at få udbredt kendskabet til de østjyske vine.
- Får vi 250 ambassadører, som alle har en lille andel i Cold Hand Winery og gerne vil brede historien ud til venner og kendte, så tror vi, at det kan være en rigtig vigtig vinkel for os, forklarer Jens Skovgaard.
Mød Jens Skovgaard og den østjyske vinsucces i videoen øverst i artiklen.