Østjysk opbakning til Thorning

Opbakning til Thorning på Socialdemokraternes kongres

00:36

1 af 2

Mere end 1000 socialdemokrater fra hele landet var i dag samlet til kongres i Aarhus. 

Men på trods af dårlige meningsmålinger og utallige anklager om brudte valgløfter, så viste kongressen, at der fortsat er stor opbakning til Helle Thorning-Schmidt og hendes nye regering - også i det østjyske bagland.

Europaminister og tidligere Aarhus-borgmester, Nicolai Wammen (S), er ikke i tvivl om, at de kritiske røster snart vil forstumme: 

- Vi skal huske på, at det kun er fire uger siden, at den nye regering trådte til. Derfor tror jeg, at danskerne vil opleve, at der er mange gode ting i vente. Nu går vi for alvor i gang med arbejdet, og så tror jeg også danskerne og journalisterne vil se, at der er mange gode ting på vej, men også at vi har en meget svær økonomi, som vi skal forholde os til, siger Nicolai Wammen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Flere af de socialdemokratiske lokalformænd har ellers op til dagens kongres opfordret Helle Thorning-Schmidt til at sætte foden hårdere ned overfor regeringspartneren De Radikale.

- Jeg tror da, at alle socialdemokrater ville ønske, at vi havde 90 mandater selv. Men det har vi ikke, og derfor har vi skullet lave kompromiser med både De Radikale og SF. Men nu er vi 100 procent i arbejdstøjet, og vi glæder os til opgaven.