Østjysk nedtur i Hammel

Ingen DM-titler til Chris Anker eller Fuglsang

03:53

21-årige Sebastian Lander vandt overraskende mændenes linjeløb ved DM i landevejscykling ved Hammel.

1 af 2

Det lykkedes hverken for Chris Anker Sørensen, Jakob Fuglsang eller Lars Bak at komme først over målstregen ved søndagens linjeløb ved DM i landevejscykling ved Hammel.

I stedet for en af de to østjyske cykelryttere blev løbet vundet af den blot 21-årige Sebastian Lander, der leverede en kæmpe overraskelse.

Den regerende danske U/23-mester kronede en flot arbejdsdag i østjysk møgvejr med at vinde spurtduellen med holdkammeraten Andre Steensen fra Glud & Marstrand og den forsvarende mester Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank.

På trods af, at Lander det meste af dagen havde ligget i udbrud og havde brugt mange kræfter, slog han alle de etablerede stjerner og brød det monopol, som Team Saxo Bank ellers nærmest har haft på DM-titlen.

Det hårdeste løb i mange år
Det var på forhånd spået, at det med to stejle bakker på rundstrækningen ville blive det hårdeste DM-løb i mange år.

Og udfordringen blev ikke mindre af, at det dagen igennem regnede kraftigt over Hammel og omegn.

Det gjorde ikke kun sigtbarheden dårligere, men også rytterne koldere og risikoen for punkteringer større.

Derfor formede løbet sig også som et langt og benhårdt udskilningsløb, hvor de svageste ryttere blev sorteret fra, efterhånden som løbet skred frem.

Kun 20 ryttere tilbage
Med omkring 60 kilometer tilbage var der kun cirka 20 ryttere tilbage i den gruppe, der skulle afgøre løbet imellem sig, og bortset fra Michael Rasmussen og Matti Breschel var alle forhåndsfavoritterne fortsat med i kampen om guldet.

Det var den nykårede enkeltstartsmester Jakob Fuglsang fra Radioshack, der sørgede for det afgørende ryk, da han slap af sted med Glud & Marstrand-rytterne Sebastian Lander og Andre Steensen samt den forsvarende mester, Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank.

En trio bestående af blandt andre den lokale helt Chris Anker Sørensen forsøgte at nå op til de førende, men forehavendet mislykkedes.

Samtidig måtte Fuglsang også slippe i front. Dermed skulle de tre øvrige udbrydere afgøre podiepladserne mellem sig, og det viste sig altså, at Lander var stærkest i den afsluttende spurt.

Øverst på denne side kan du se et tv-indslag om søndagens cykelløb ved Hammel.