Østjysk mad skal skabe job

Der er penge og arbejde i de lokale fødevarer

Der er både penge og arbejdspladser i østjyske fødevarer med god smag og historie.

Det tror Region Midtjylland og ti østjyske kommuner på. Derudover starter Aarhus Food Festival og Landbrugsmuseet Gl. Estrup nu et samarbejde, der hedder Østjyllands Spisekammer. Blandt andet er drømmen, at gamle frugt og grøntsagsarter, der i dag er forsvundet, kan begynde at dyrkes igen i den østjyske jord igen.

Fødevarevirksomheder i Østjylland skal fremover arbejde sammen om at dyrke nye kvalitetsprodukter. Det er der nemlig store perspektiver i, mener regionrådsformand for Region Midtjylland, Bent Hansen.

- Nu har vi jo centraliseret rigtig meget i landbruget. Nu kan vi se, at efterspørgselen også internationalt er mod varer, der er lidt dyrere men er specialprodukter. Så vi skal hjælpe de små producenter med at udvikle, dyrke og afsætte deres varer. Det skulle forhåbentlig gøre, at der kommer flere producenter, der kan leve af sådan en produktion. Og dermed skabes arbejdspladser, fortæller han til DR Østjylland.