Østjylland får stort golfcenter

Center med flere golfbaner med i alt 45 huller på vej ved Lyngbygaard vest for Århus.

Et af Danmarks absolut største golfcentre er på vej til Østjylland. Med i alt 45 huller bliver centret ifølge metroXpress Danmarks næststørste område med golfbaner. En gruppe investorer står klar til at betale de mere end 30 millioner kroner, som banen ved Lyngbygaard vest for Århus vil koste.

- Det bliver en golfbane, som kan tiltrække spillere fra hele landet. Vi tænker ikke i internationale turneringer, til gengæld skal den indrettes, så flere, der ikke spiller golf i forvejen, kan få adgang til banerne, siger Flemming Vennekilde, der har selskabet Golfgruppen.

Ifølge planerne kommer golfcenteret til at fylde 100 hektar og indeholde en 18-hullers golfbane, en 9-hullers golfbane og flere mindre baner. Golfgruppen og de private investorer forhandler nu med ejeren af selve Lyngbygaard Gods om mulighederne for at indrette det som restaurant og hotel.

- Århus Kommune har først nu givet grønt lys, så vi er stadig i processen. Men vi håber på, at vi kan komme i gang i 2005, hvis Århus Amt godkender planerne, siger Flemming Vennekilde.