Østjyderne i det nye Folketing

Mens de personlige stemmer tælles op i dag, giver eksperterne deres bud på, hvem der får plads i det nye Folketing.

Foto: Colourbox

Mens en del østjyske politikere kan føle sig helt sikre på en plads i det nye Folketing, må andre forsøge at holde spændingen ud lidt endnu.

I dag optælles de personlige stemmer, og indtil vi senere i dag kender de endelige resultater, sætter eksperter dagen i gennem ansigter og navne på de østjyder, som de mener, får en stol på Christiansborg.

Socialdemokraterne har syv mandater at gøre godt med blandt de østjyske kandidater. Pladserne i Folketinget går formentlig til Svend Auken, Henrik Dam Kristensen, René Skau Bjørnsson, Anne Marie Meldgaard og Kirsten Brosbøl.

Torben Hansen, Hüseyin Arac og Leif Lahn Jensen kæmper om det sidste.

Meget tyder på, at Leif Lahn Jensen ligger lunt i svinget til en stol i Folketinget. Han scorede højt på de personlige stemmer i Djurskredsen med 5516 krydser.

De Radikale fik et skuffende valg i Østjylland og må nøjes med et enkelt mandat. Det betyder formentlig genvalg til partiets næstformand Morten Østergaard.

Hos De Konservative var der ikke de store udsving ved gårsdagens valg, og partiets to østjyske pladser besættes af Tom Behnke og Henriette Kjær.

SF får tre østjyske kandidater på tinge. Det bliver Pernille Frahm, Eigil Andersen og Jonas Dahl.

Vælgerne i Østjylland tildelte Dansk Folkeparti tre mandater. Morten Messerschmidt og Hans Kristian Skibby synes selvskrevne, og så må dagens optælling af stemmerne afgøre dysten mellem Kim Christiansen og Per Dalgaard om den sidste plads.

Venstre sluttede med seks mandater. Det betyder valg til Karen Jespersen, Troels Lund Poulsen, Anne-Mette Winther Christiansen, Kim Andersen og Michael Aastrup Jensen, mens Eyvind Vesselbo, Irene Simonsen og Ulrik Kragh kæmper om det sjette mandat.

Medstifter Anders Samuelsen sætter sig formentlig på Ny Alliances ene mandat, mens et enkelt mandat til Enhedslisten med stor sandsynlighed betyder, at Per Clausen er valgt.

Artiklen opdateres løbende, når de personlige stemmetal offentliggøres senere onsdag.