Østjyder vilde med valg-tv

Tusindvis af seere har set TV2OJ-debatter

TV 2 | ØSTJYLLAND har sendt i alt 11 debatter fra de østjyske kommuner og regionen, og i aften venter det sidste og afgørende slag mellem borgmesterkandidaterne.

Valgdebatterne har været en stor seersucces med flere tusinde seere hver aften.

En opgørelse, som TV 2 | ØSTJYLLAND har fået foretaget, viser, at valgdebatterne har trukket mellem to og tre gange så mange seere til stationens egen kanal sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der ikke blev sendt valgdebatter.

Andelen af samtlige danske tv-seere, som har set med på TV 2 | ØSTJYLLANDs egen kanal i tidsrummet kl. 19.45 til 21.00, er vokset fra 0,8 procent i 2012 til 2,9 procent i 2013.

- Jeg er stolt over de flotte tal, som dokumenterer, at vores kanal på rekordtid er blevet en væsentlig del af det østjyske demokrati, siger direktør Peter Kramer.

Samsø slår Aarhus

I gennemsnit har 7000 seere hver dag fulgt med i de valgdebatter, der blev sendt i perioden 10. november til 17. november.

Et af de mere opsigtsvækkende seertal er for valgdebatten med politikere fra Samsø, der blev sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND i går aftes.

Her så i gennemsnit 10.000 seere med i den femkvarters lange debat. Det er samme seertal, som var til debatten med politikere fra Region Midtjylland.

Samsø og regionen er dermed de mest sete af de opgjorte valgdebatter.

Med 10.000 seere slår Samsø lige netop storebroren Aarhus, som havde et gennemsnitligt seertal på 9000.

Kilde: Gallups TV Meter Seertal.