Østjyder indtog Det Kongelige

500 jyder inviteret til nationalscenen

Foto: Kurt Rodahl Hoppe

Snesevis af østjyder tog lørdag turen til hovedstaden for at opleve Det Kongelige Teater.

Selv om teatret er Danmarks nationalscene, er der normalt langt mellem de jyske tilskuere til operaerne og balletterne i hjertet af København. I sæsonen 2011/2012 var der blot ni procent jyder blandt de gæster, som indløste billet til Det Kongelige Teater, men det har nationalscenen og Radio24syv besluttet sig for at lave om på.

Derfor har de i fællesskab arrangeret "Teaterturen" for at trække jyderne i Det Kongelige Teater og Operahuset.

Blandt deltagerne i lørdagens arrangement var 58-årige Jørgen Niemann fra Aarhus, som især havde glædet sig til at se Operahuset.

- Denne dag har været en meget positiv oplevelse. Det var spændende at se Operahuset indefra, og det var spændende at høre om historien bag. Jeg kunne sagtens finde på at tage i Det Kongelige Teater igen med min kone, når vi indimellem er på en kort ferie i København, siger han.

Alle betaler til Det Kongelige Teater

Den indstilling glæder teaterchef Erik Jacobsen fra Det Kongelige Teater. Han håber, at andre jyder vil lade sig inspirere til at tage turen over Storebælt for at komme en tur i teateret.

- Det Kongelige Teater er hele Danmarks teater, og det har været vigtigt for os at vise, at det er praktisk muligt at nå fra Jylland til København i teateret og hjem igen på samme dag. Vi gør meget for at række ud til andre dele af landet, når vi tager på turné, men alle danskere betaler til Det Kongelige Teater, og derfor mener vi også, at flere skal have mulighed for at opleve vores forestillinger i de ægte rammer, forklarer teaterchefen.