Østjyder flittige til at spare op

Viljen til at spare op til pensionen er større i Østjylland end i resten af landet, siger Danica Pension.

Danskernes lyst til at spare op til alderdommen er enorm. I år bliver der lagt over 108 milliarder kroner til side til pensioner, hvilket svarer til fem storebæltsforbindelser, og det er en stigning på 11 milliarder i forhold til sidste år. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge avisen er det især i Østjylland, at pengene fosser ned i pensionsselskabernes pengetanke. Danica Pension oplyser, at der i disse dage er særligt gang i indbetalingerne, og det skyldes, at bonusserne bliver udbetalt lige før jul, og at man stadig kan nå at få glæde af fradragene for 2006, hvis pensionsbidraget bliver betalt inden 1. januar 2007.  

- I december bliver der altid indbetalt dobbelt så mange penge som i de øvrige måneder, og det gælder både arbejdsgiverbetalte og frivillige bidrag, siger Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Danica.

Billedet af østjydernes pensioner er dog langt fra entydigt. En undersøgelse fra Topdanmark viser, at danskerne generelt interesserer sig utrolig lidt for, hvordan økonomien bliver i deres otium, og at borgerne i Århus Amt er splittet mellem en stor gruppe, som hverken tænker på eller planlægger deres pension, og en lille gruppe, som bruger både tid og mange penge på at forsøde deres tredje alder.