Østjyde i stjernelære

Teenager på prøve i Manchester United

Man skulle tro, at eksporten af kødvarer i høj kvalitet fra Jylland til England var blevet genopfrisket. I hvert fald er det nu AGF, der kan melde om en slags eksport af talentfuldt fodboldspillermateriale på begrænset tid.

Den blot 15-årige AGF-back Lars Troensegaard skal til prøvetræning hos mesterskabsfavoritterne Manchester United i den kommende uges tid.

- Der venter helt sikkert Lars en stor og lærerig oplevelse, som han kan bruge i sin videre udvikling. Han har været gennem en rivende udvikling, siden han kom til AGF, og det bliver nu belønnet med dette ophold, siger sportschef Brian Steen Nielsen til AGF's hjemmeside.

Tirsdag var det Esbjerg fB, der kunne fortælle, at de sender en teenager til prøvetræning hos en anden af Premier Leagues giganter, nemlig Chelsea.

Hos AGF tog Manchester United-eventyret sin begyndelse under en træningslejr med U16-landsholdet. Her fik storklubbens talentspejdere øjnene op for den 15-årige back, og derfor bliver han nu kaldt til England til en nærmere granskning.

- Lige fra den første kontakt har Manchester United ageret meget professionelt. De har haft flere scouts og deres akademidirektør til at følge Lars, og jeg har haft et møde med dem om prøvetræningen. De er gået grundigt til værks, og derfor har vi også takket ja til invitationen, siger Brian Steen Nielsen.

Sportsdirektøren har grund til at glæde sig. Han har papir på den talentfulde fløs i form af en tre-årig ungdomskontrakt.