Østjyde forsvundet i Tasmanien

Ung mand fra Solbjerg savnes i Tasmanien. Hans rygsæk er fundet efterladt tæt på bjergtop.

Eftersøgningen er kompliceret af dårligt vejr og terræn.

Under en bjergbestigning er den 21-årige Kasper Kataoga Sørensen forsvundet i Tasmanien.
TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag talt med den 21-åriges familie fra Solbjerg, men de ønsker ikke at udtale sig om deres søns forsvinden.

Kasper Sørensens rygsæk med alt campingudstyr og pas blev søndag fundet i det uvejsomme terræn tæt på toppen af Cradle Mountain på øens nordvestlige del, og en eftersøgning mandag både til fods og med helikopter har ikke givet resultat.

Det er vinter på den sydlige halvkugle, og vejret er dårligt med regn, sne og temperaturer omkring frysepunktet. Der er varslet uvejr i området med blæst, frost og sne, og politiet frygter derfor, at eftersøgningen må ligge stille tirsdag, skriver avisen The Australian.

<B>Pårørende er underrettet</B>
De pårørende til den 21-årige Kasper Sørensen er underrettet, oplyser Ole Neustrup, der er souschef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Kasper Sørensen har været i Tasmanien siden 2. juli. Han kom dertil fra Australien, hvor han ifølge det tasmanske politi fortalte venner, at han agtede at bestige Cradle Mountain alene.
Bjerget ligger i en nationalpark og er et yndet udflugtsmål.

Mandagens eftersøgning har omfattet vandrestier, overnatningshytter og området omkring toppen af Cradle Mountain. Men eftersøgningen har været hæmmet af sne på de højere bjerg-toppe, lave skyer og regn.
/ritzau/