Østeuropæisk bande anholdt

Mistænkt for tyveri af bådmotorer

De stjålne bådmotorer er konfiskeret af politiet i Silkeborg.

Politiet har anholdt fire polske mænd, som er mistænkt for at stå bag en stribe tyverier af bådmotorer i Silkeborg-området.

Midt- og Vestjyllands Politis særlige indsatsgruppe mod østeuropæiske bander havde opsporet, at der befandt sig flere stjålne bådmotorer i og omkring nogle nedlagte lagerhaller på Borgdalsvej i Hårup.

Derfor tog politiet mandag aften ud for at konfiskere motorerne. Derefter gav betjentene sig til at vente, indtil motortyvene dukkede op.

- Kort før midnat kunne vi et stykke derfra anholde fire personer, der kom kørende i en polsk indregistreret bil. De fire mænd er nu sigtet for tyverierne af bådmotorerne, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

11 motorer beslaglagt
De fire anholdte mænd er mellem 25 og 41 år gamle. I alt har politiet beslagt 11 bådmotorer, som er stjålet fra forskellige marinaer i Silkeborg-området og i Ry. En enkelt motor er stjålet fra en forretning.

De fire mænd kørte i en polsk indregistreret VW Passat. Den grå bil har registreringsnummeret WOS 8L20.

Politiet håber på offentlighedens hjælp til at finde ud af, hvor mændene har opholdt sig i den tid, de har været i Danmark.

- Vi hører meget gerne fra vidner, som har set bilen - fx i nærheden af sommerhuse eller tomme industribygninger, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard.