Østergaard: Løkke skulle tage og læse sin tale igen

Morten Østergaard (RV) kunne godt lide Løkkes ord, men tror ikke hans handlinger

01:33

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gik tirsdag eftermiddag på talerstolen for at markere folketingets åbning, og her fik han mulighed for at strø om sig med sine politiske budskaber.

Blandt tilhørerne var De Radikales østjyske partileder Morten Østergaard, og han synes sådan set, at ordene lød meget godt. Han tror bare ikke på handlingen bag. 

Læs også MF’ere: Det har vi gjort for Østjylland

- Jeg synes, at det han sagde langt hen ad vejen var i overensstemmelse med, hvad jeg selv ville have sagt. Det, der er problemet, er at hans politik ikke matcher det. Når man planlægger massive og vedvarende besparelser på vores gymnasier og vores uddannelser, er det jo ikke at give muligheder til den næste generation, siger Morten Østergaard.

Morten Østergaard og Radikale Venstre foreslår selv at finde penge til at undgå besparelserne ved at hæve pensionsalderen med et år.

Men ordlyden i talen var altså udmærket. Så god, at Morten Østergaard mener, at Lars Løkke Rasmussen måske skulle studere den lidt nærmere. 

Læs også Aastrup: Vælgerne skal stille større krav til MF’erne

- Jeg synes, at statsministeren skulle tage og læse sin tale igen og så tilrettelægge sin politik efter den, for hvis han gjorde, hvad han sagde, ville meget se bedre ud, siger han. 

Længere ude på den politiske venstrefløj hørte Alternativets østjyske folketingsmedlem Josephine Fock også talen.

Læs også Joel efter åbningstale: Højspændt efterår i vente

- Jeg synes ikke, der var så mange visioner i den. Jeg har meget fokus på, at vi får investeret, så vi langsigtet har en god løsning for Danmark og resten af verden i forhold til bæredygtighed – både miljøet og den sociale bæredygtighed, og der synes jeg ikke, der var mange ord at hente, siger Josephine Fock. 

Mere i videoen øverst i artiklen.