Osman gav 3000 kroner på grund af trist historie på Facebook

Osman Eroglu donerede 3.000 kroner over Mobilpay til en kvinde, der oplyste, at hun kun havde tre kroner tilbage til resten af måneden

I forrige uge kunne TV 2 | ØSTJYLLAND sammen med flere andre medier fortælle historien om østjyden Osman Eroglu, der donerede 3.000 kr over Mobilepay til en kvinde, der oplyste, at hun kun havde tre kroner tilbage til resten af måneden grundet kontanthjælpsloftet.

Historien gik viralt. Osman tilbød ikke alene kvinden penge men også et job i sit rengøringsfirma. Det ville kunne hjælpe hende ud af kniben på længere sigt. Jobbet takkede hun nej til på grund af sygdom. 

Læs også Snydere udnytter gode hjerter på Facebook

I dagene efter blev Osman Eroglu ikke alene bestormet af andre, der ønskede alt fra penge til job og reagerede negativt og skældte ham ud på Facebook for ikke at være det gode mennesker, han gav sig ud for at være, når han afviste at hjælpe dem.

Han blev også fra flere sider gjort opmærksom på, at hans gavemodtagers digitale fodspor på nettet vidnede om et andet liv, end han var blevet givet opfattelsen af, blandt andet med byture og skønhedsoperationer samt at kvinden af samme grund var blevet bortvist fra blandt andet facebookgruppen ”Hjælp Danmark”. 

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg gav en gave. Men jeg har måske nok fortrudt, at jeg mobilpayede. Det er ikke første gang, at jeg er blevet revet med af en historie, og jeg vil sikkert gøre det igen, men man skal tænke sig om, og jeg vil anbefale folk at sende mad og tøj i stedet for kontanter. Jeg har talt med hende efterfølgende, og jeg tror på hende, når hun siger, at pengene er gået til tøj og mad. Det håber jeg, de er. I hvert fald nogle af dem, siger Osman Eroglu.

Gavemodtageren har ikke ønsket at give sin version af sagen til TV 2 | ØSTJYLLAN D trods flere forespørgsler.

03:05

VIDEO: Hør mere om Osman Eroglus historie her.

Luk video