Oscar-uddeling i biffen

Festklædte film-fans møder op i biografen, når Oscar-priserne uddeles

Mange hundrede danske filmfans tilbringer natten til søndagen i biografer, hvor de skal følge uddelingen af Oscar-priserne fra Hollywood.

Nordisk Film Biografer har indgået en aftale med TV2, der er indehaver af tv-rettighederne herhjemme, og viser hele showet i Imperial i København samt i Aarhus, Odense, Aalborg og andre byer i provinsen.

- For mange af gæsterne er det en årligt tilbagevendende begivenhed, og nogle kommer i deres fineste festtøj, fortæller Jacob Elkær-Hansen, marketingdirektør hos Nordisk Film Biografer.

En lang nat

Der er lagt op til en lang nat, og ikke alle indslag på lærredet er lige interessante. Men det er der råd for.

- Folk medbringer dyner og tæpper, så de kan tage sig en lille lur. Til gengæld er de mere end vågne, når de store priser uddeles. Så ryger stemningen i vejret, og vinderne hilses med jubel eller med buh-råb, fortæller Jacob Elkær-Hansen.

Det vakte således stor jubel, da den dansk-amerikanske kortfilm "The New Tenants" sidste år blev hædret med en Oscar.

- Men det er nok ingenting sammenlignet med reaktionen, hvis Susanne Bier vinder på søndag, siger marketingdirektøren.  Der har i en uges tid været udsolgt i Imperial, som har solgt 1100 billetter til begivenheden.

De bliver budt på et program, der også omfatter visningen af den danske film "Superclásico", ligesom TV 2 har etableret sit Oscar-studie i biografens foyer.