Ørum på vej mod ny triumf

Fik en fremragende start i Sydafrika

Den 25-årige silkeborgensiske golfspiller Morten Ørum Madsen tog sin første sejr på European Tour ved South African Open Championship i november 2013. Nu har han sat kurs mod endnu en triumf på touren - igen i Sydafrika.

Efter at have afsluttet fredagens runde i 65 slag er han på andenpladsen af Tshwane Open på Copperleaf Golf & Country Estate - kun overgået af briten Ross Fisher, som er et slag bedre.

Morten Ørum Madsen mener også selv, at sejren i november har givet ham en del i forhold til at komme videre i karrieren.

- Jeg fik en fremragende start i dag. At vinde har gjort mig en smule mere rolig, da jeg ved, hvad jeg kan forvente.

- Det er svært at lave en birdie på hvert hul, og du er nødt til at håndtere modgang godt, fordi du kommer ikke til at spille godt på 72 huller, siger Morten Ørum Madsen til European Tours hjemmeside.

Ved Tshwane Open er han foreløbigt i 12 slag under banens par efter de første to runder, og det har kun én altså overgået.

Se: Slog Tiger og Mcilroy

- Det er altid sjovt at se sit navn på toppen af leaderboardet. Det er det, vi spiller for. Jeg spiller altid for at komme i position til at have en chance i weekenden.

- Vinderen søndag er formentlig ham, der bedst formår at håndtere de dårlige huller og dårlige slag, forudser Morten Ørum Madsen.

Lucas Bjerregaard, Søren Hansen og Søren Kjeldsen klarede også cuttet og er klar til weekendens runder i Sydafrika. Bjerregaard gik en runde i 71 slag og er delt nummer 19 efter to runder.

Søren Hansen har gået begge runder i 70 slag og er samlet fire slag under par - to dårligere end Lucas Bjerregaard og otte efter Morten Ørum Madsen - og er nu delt nummer 39. Søren Kjeldsen er delt nummer 51 - tre slag under banens par.