Orienteringsløber: 2014 har været fantastisk

Søren Bobach nomineret til sportspris

Søren Bobach kommer fra Silkeborg, men er nu bosat i Aarhus, hvor han løber for Orienteringsklubben Pan Århus. Foto: Tutzon

Østjyske Søren Bobach har haft et fantastisk 2014, hvor orienteringsløberen vandt VM-guld i sprintdistancen og to dage senere også hentede VM-sølv i stafetten, men de flotte resultater er kommet bag på ham.

Præstationerne er ikke gået ubemærket hen, og den 25-årige orienteringsløber er nu nomineret til at blive Årets Østjyske Sportsnavn 2014.

En pris, som TV 2 | ØSTJYLLAND uddeler til det store prisshow DM Festen, der bliver afholdt af Aarhus Kommune i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND lørdag den 24. januar i Musikhuset Aarhus.

Læs også Søskendeparret der vil være verdens bedste

- Det er fedt. Jeg er glad for at være nomineret, og det er fedt, at der kommer opmærksomhed på sporten, som ikke er så kendt blandt befolkningen. Jeg er stolt over, at mine præstationer giver opmærksomhed og anerkendelse, siger Søren Bobach.

Ikke forventet VM-guld

Det lå ellers ikke i kortene, at 2014 skulle blive året, hvor han bragede igennem og røg øverst på podiet til VM i Italien i sommer, hvor han slog Daniel Hubmann fra Schweiz på andenpladsen med to sekunder.

- 2014 har været et fantastisk år, men at det kulminerede på den måde, som det gjorde, havde jeg ikke forventet, så det var overraskende for mig, siger Søren Bobach med henvisning til, at han i efteråret 2012 pådrog sig en alvorlig skade, hvorfor han brugte meget af 2013 på at arbejde sig tilbage og få formen på plads.

Løbegal familie

Til gengæld har det hele tiden ligget i kortene, at han skulle bliver løber. Både hans mor og far har gjort sig på landsholdet, hvor Søren Bobach nu er holdkammerater med både sin storebror og lillesøster - Christian og Ida Bobach.

- Det er fedt, at vi kan udvikle os sammen, men det kan også være svært at være konkurrent med sin bror, men vi glæder os på hinandens vegne, siger Søren Bobach.

Læs også Østjysk verdensmester snupper World Cup-sejr

Familien kommer fra Virklund ved Silkeborg, men Søren Bobach er nu bosat i Aarhus, hvor han løber for Orienteringsklubben Pan Århus.

Derudover er han ved at færdiggøre sin bachelor i fysik på Aarhus Universitet. Derfor er skolebøgerne også med i tasken nu, hvor han befinder sig i Tasmanien måneden ud.

- Jeg er minimum i udlandet på træningslejr eller til løb 150 dage om året. Når jeg kommer hjem fra Tasmanien, har jeg ti dage, inden jeg skal to uger til Spanien på træningslejr, siger Søren Bobach, der fra foråret vil forsøge sig som professionel orienteringsløber.

Bliver professionel

- Økonomien er via Team Danmark og Dansk Orienterings-Forbund sikret til, at jeg kan være professionel i 2015, og jeg kunne også godt tænke mig at være det i 2016. Så kan jeg prøve det og se, om det er noget, jeg kan trives med, siger Søren Bobach.

Han har en travl løbskalender for 2015, men særligt et arrangement skiller sig ud.

- I 2015 er der VM i Skotland, og det er mit helt store mål, siger Søren Bobach.

Udover Søren Bobach er sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen og danserne Martino Zanibellato og Michelle Abildtrup nomineret til at vinde prisen som Årets Østjyske Sportsnavn 2014.

I de kommende dage vil du her på siden også kunne læse om de andre nominerede.