Organisationer drukner i ansøgninger om feriehjælp

Organisationer som Dansk Folkehjælp må skuffe 90 procent af ansøgerne til feriehjælp

01:28

Hvis man ikke selv har råd til at komme på ferie med sin familie, så er der i Danmark mulighed for at søge den såkaldte feriehjælp ved flere organisationer, og det er der flere og flere, der gør.

- Fattigdommen er stigende i Danmark, og så er det, at man bliver nødt til at kontakte organisationer som Frelsens Hær og andre, der har feriehjælp, siger Lars Lydholm, der er informationschef ved Frelsens Hær.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med flere organisationer, som fortæller, at de er ved at drukne i henvendelser, de kan derfor ikke hjælpe alle. 

02:18 Luk video

- Presset er enormt stort. For nogle familier, der er ordet ferie et fremmedord, siger Lars Lydholm.

Der skal også være plads til andre

Dorthe Birck Andersen er kontanthjælpsmodtager. Hun gjorde sidste år brug af muligheden for at søge feriehjælp.

Feriehjælpen gjorde, at Dorthe Birck Andersen og familien kunne komme på en sommerferietur til Søndervig. Noget hun helt klart kunne mærke betydningen af.

- Herinde bliver man rigtig glad, og man har lyst til at sidde og græde om aftenen, fordi man følte, at man havde verdens lykkeligste børn, siger Dorthe Birck Andersen.

Hun søger feriehjælpen igen i år, men det er langt fra sikkert, at hun kommer til at modtage hjælpen. 

Dorthe Birck Andersen mindes sommerferien med stor glæde

Hos Dansk Folkehjælp fortæller de for eksempel, at de på grund af den store interesse kommer til at skuffe ni ud af ti familier.

Dorthe Birck Andersen har forberedt sig på, at hendes familie måske ikke bliver valgt igen.

- Jeg under også den familie, der kommer af sted, hvis vi ikke gør, den oplevelse, det gør jeg helt klart. Og selvom man får, skal man heller ikke være grisk, så der skal også være plads til, at andre kan komme til, siger Dorthe Birck Andersen.