Ordblinde får smag for lektier

Hjælpes videre i uddannelsessystemet

02:11

1 af 2

En ny rapport fra Roskilde Universitetsforlag med titlen "Ung og ordblind" slår nu fast, at unge ordblinde, der kommer på en ordblindeefterskole, klarer sig meget bedre i skolen, når de får den rette hjælp.

Lystruphave efterskole ved Skanderborg er én af landets 20 efterskoler for ordblinde. Skolen har specielt målrettet undervisning for ordblinde. Og det har nu positiv effekt. Langt de fleste af skolens elever stiger markant i karakterer, når de oplever den anderledes tilgang til undervisningen.

Julie Confrey er ordblind, og hun er elev på efterskolen. Og hun er én af dem, der mærker et fagligt og personligt løft ved at være kommet til en skole, der er indrettet til at give hende den rette hjælp

- Det har betydet, at jeg har fået nye venner, og at der ikke er nogen, der dømmer mig på det, jeg siger, siger Julie Confrey til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hovedpunkterne i den nye rapport:

o Hovedparten af de unge beskriver, at de er blevet radikalt bedre til at læse.

o De unge fortæller, at det især har hjulpet dem meget at gå på små hold.

o 40 % af eleverne i undersøgelsen fortæller, at deres selvtillid inden efterskoleopholdet var lav eller meget lav, hvorimod tallet i slutningen af skoleåret var faldet til 7 %.

o Andelen, der mener at have et dårligt liv, falder fra 22 procent (før efterskolen) til 4 procent mod slutningen af skoleåret. Omvendt vokser andelen, der mener at have et godt liv fra 51 procent til 79 procent.

Se mere i indslaget øverst på siden.