Optur for østjysk champagne

Vinavler glæder sig over helt perfekt sæson

02:08

1 af 2

Det er ikke bare i Frankrig, at der bliver produceret champagne.

I Østjylland har en vinavler også kastet sig ud i kunsten at forvandle de søde druer til en boblende vin.

Gunnar Steen Jakobsen fra Hjortshøj har sin egen vingård, hvor han nu også har valgt at producere "dansk champagne".

Tidligere har det ellers været rød- og hvidvin, som han har beskæftiget sig med, men efter kyndig vejledning fra en professor på et vinuniversitet i Tyskland får han igen i år også mousserende vin på hylden.

Netop champagne eller mousserende vin passer rigtig godt til det kølige, danske klima, lød det fra professoren, og i dag gik vinavleren så igang med at høste druerne.

Druerne er en særlig sort, som passer særligt godt til det danske klima, som dog i år har overgået sig selv.

Med masser af sol denne sommer og ikke for meget regn tegner vinhøsten sig for den aarhusianske vinavler sig rigtig godt. Så godt, at han selv kalder den "perfekt":

- Her nord for Aarhus er klimaet ikke specielt godt eller specielt godt til vin, fortæller Gunnar Steen Jakobsen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Men i år kan det stort set lade sig gøre i hele Danmark, fordi vinmarken ligger svagt skrånende mod syd, læ mod vest og er skånet for fugleangreb.

Gunnar Steen Jakobsen begyndte for første gang at producere champagne i 2013. I år håber han, at kunne lave 700 flasker.

Når druerne er blevet høstet, bliver de kørt til en gård i Kolding, som forvandler druerne til vin. Derefter bliver vinen kørt til Geysenheim i Tyskland, hvor det først endeligt bliver til mousserende vin efter at have ligget og gæret i 12 til 14 måneder.

På sin vingård i Hjortshøj har Gunnar Steen Jakosen i alt 3.000 planter.

Mød den glade vinavler i tv-indslaget øverst på siden.