Oplev Hobbitten i... Horsens?

Middelalderfestival byder på helt ny udstilling

Hvert år tiltrækker middelalderfestivalen i Horsens flere tusinde besøgende til byen.

I år håber arrangørerne, at en helt ny og anderledes udstilling kan få endnu flere til at rejse tilbage i tiden for en weekend.

For første gang kan Europæisk Middelalder Festival i Horsens nemlig byde på en udstilling om J. R. R. Tolkiens univers. Tolkien står bag bøgerne og de store filmatiseringer Ringenes Herre og Hobbitten.

J.R.R. Tolkien var middelalderhistoriker og sprogprofessor, og da han skrev Hobbitten og Ringenes Herre hentede han inspiration fra middelalderens sagn og legender.

På udstillingen vil man kunne opleve 150 unikke kopier af genstande fra filmene, som for eksempel håndsmedede sværd, buer, hjelme og smykker.

- Det er nyt og spændende for os at formidle middelalderen gennem Fantasy, og vi håber, at udstillingen vil give folk en helt unik oplevelse af at træde ind i Tolkiens verden og opleve, hvordan han er inspireret af middelalderens sagn og myter, siger projektkoordinator Iben Høgh Grøftehauge.

Europæisk Middelalder Festival bliver i år afholdt på Fængslet i Horsens fra den 29 til 31. august. Udstillingen vil dog kunne opleves helt frem til den 19. oktober.