Opkald får sygefravær ned

Ringer syge op i et forsøg på at få dem ud af sengen

Hvordan går det? Hvornår er du frisk igen? Er der mulighed for, at du lige kan løse et par opgaver? Er der noget, jeg kan gøre?

Det er nogle af de spørgsmål, som de ansatte i Aarhus Kommune kan se frem til at få fra deres nærmeste leder, når de melder sig syge.

Aarhus Kommune har gjort op med berøringsangsten, når det kommer til sygefravær og indført mere eller mindre nedfældede retningslinjer for, hvordan lederne skal tackle sygefravær blandt medarbejderne.

Fravær faldet med 23 procent

I Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune er sygefraværet faldet med 23 procent i løbet af de seneste tre år, og det skyldes blandt andet en tættere kontakt mellem sygemeldte medarbejdere og de nærmeste ledere, der på første sygedag aftaler et kontaktforløb.

- Medarbejder starter med at ringe til egen leder for at melde sig syg, så vi kan få organiseret det praktiske omkring sygefraværet. I den forbindelse aftaler leder og medarbejder, hvornår de skal snakkes ved igen. Så det ligger lige så meget ovre hos medarbejderen, siger Thune Korsager, der er chef for HR, kommunikation og strategi i Sundhed og Omsorg, til Berlingske Nyhedsbureau.

Stiller store krav til lederen

Formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, kalder kontakten mellem leder og den sygemeldte medarbejder "glimrende", da det er med til at bevare medarbejderens tilknytning til arbejdsmarkedet. Men det stiller store etiske krav til lederen, understreger formanden.

- Det kræver selvfølgelig, at lederen har den indstilling, at han ikke ringer op for at kontrollere eller presse medarbejderen til at møde op. Lederen skal ringe op for at finde ud af, om han kan gøre noget for, at den sygemeldte hurtigere kan vende tilbage til arbejdet, siger Dennis Kristensen.