Opdrag pindsvin til at dræbe

Kan opdrages til at æde dræbersnegle

Kæft, trit og retning. Det virker på mennesker. Men det virker også på dyrene, der flokkes mod din vilje i din baghave. Du kan rent faktisk dressere Hr. Pindvsin til at æde Hr. Dræbersnegl.

Snegle er sejlivede, slibrige og ondsindede skabninger, der nedbryder din lækre køkkenhave. End ikke flere ugers frostgrader kan gøre kål på havelivets bøddel - Hr. Dræbersnegl.

Men nu er der gode råd på vej fra eksperter, der menes at vide, at de pindsvin, der af og til lægger vejen forbi din have, kan udvikle en appetit for snegle - det kræver bare det rette forarbejde.

- Den nemmeste måde er at klippe sneglene over og lade pindsvinene snuse til dem og smage dem. Så vil de efter noget tid begynde at gå efter den ægte vare, siger naturvejleder hos Økolariet i Vejle, Steen Hedrup, til DR Trekanten.

Det er dog ikke alle pindsvin, der udvikler appetit for "escargots" - fransk delikatesse som består af snegle, men hvis man besidder dyden 'tålmodighed', så kan man være heldig at få dresseret Hr. Pindsvin til at æde Hr. Dræbersnegl.

Hvis der ikke er forbipasserende pindsvin i din have, så skulle Hr. Solsort også have den samme egenskab som pindsvinet - en god appetit for en langsom dræbersnegl.