Op til 30 grader

Så er der sol til danskerne

Lørdag stod den på skybrud og blæsende efterårsagtigt vejr flere steder i landet. Søndag står den også på gråvejr, men folk, der længes efter at finde sommerklunset frem, kan godt begynde at glæde sig til næste uge. Det skriver bt.dk.

Selv om mandag bliver tør og solrig, kommer vi kun op på temperaturer mellem 15 og 20 grader, men allerede fra tirsdag begynder en - omend kortvarig - opadgående kurve.

- Hele landet kan forvente temperaturer op til 23 grader, mens onsdag bliver en af ugens mest sommerlige dage. Her bliver det op til 26 grader. Torsdag kan det blive endnu varmere. Helt lokalt kan vi her komme op på de 30 grader. Det bliver varmest i Midt- og Vestjylland, siger vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen fra DMI til bt.dk.

- Nordjylland bliver dog snydt for sommervejret torsdag. Her kommer man kun op på 20 grader, men ellers er onsdag og torsdag gode bud på stranddage, fortsætter meteorologen.

Sidst på ugen bliver det endnu engang mere ustadigt. Fredag kan der komme regn- og tordenbyger, og allerede fra næste weekend falder temperaturen igen. Og kigger man på langtidsprognoserne, ser det ud til, at det ikke bliver rigtig varmt i ugen efter.

- Man kan sige, at det vejr er meget typisk for den danske sommer. Det, at vi har forholdsvist køligt vejr, og at der så kommer de her korte, fugtige, men varme perioder. Længerevarende hedebølge er ikke noget vi oplever ofte, selv om vi har set det nogle somre, siger Olaf Mathiassen til bt.dk.