Ønsker motorvej til lufthavn

Skal sikre bedre vilkår for erhvervsliv

Aarhus Lufthavn skal have bedre vilkår i form af en motorvej.

Det var budskabet fra Syddjurs Kommunes borgmester Kirstine Bille (SF) og formand for Aarhus Lufthavn Ango Wintger, da de i dag mødtes med transportministeren.

Begge fremlagde de ønsket om en forlængelse af Djurslandsmotorvejen helt til lufthavnen.

- Jeg er glad for, at vi fra Syddjurs Kommune og lufthavnen nu har gjort det fuldstændig klart for ministeren, at en forlængelse af motorvejen er afgørende for erhvervsudviklingen på Djursland og for lufthavnen. Det er på tide, at Vejdirektoratet får lavet en tidsplan og jeg har tiltro til, at ministeren nu vil gå videre med netop det, så vi kan komme i gang med planlægningen, siger borgmester Kirstine Bille (SF) i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet har i samarbejde med Syddjurs Kommune og Naturstyrelsen udarbejdet en forundersøgelse af en mulig udbygning, men der foreligger endnu ikke nogen tidsplan for projektet.

På dagens møde blev Grenåbanen og den kommende letbane også drøftet.

Ved mødet deltog udover borgmester Kirstine Bille og formand for lufthavnen Ango Winther også viceborgmester Claus Wistoft, formand for udvalget for natur, teknik og miljø Carsten Bech og formand for udvalget for plan, udvikling og kultur Jesper Mathiesen.