Ønsker ikke hævn

Tilst-sagen: Far til skuddræbt vil have retfærdighed

01:52

1 af 2

Skudsagen fra Tilst ved Aarhus, hvor to unge mænd i 2001 blev dræbt af skud fra politiet, tages nu op af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

Det glæder Stig Wølch Jørgensen, der er far til den ene af de skuddræbte.

- Jeg ønsker ikke at hævne mig, men jeg synes, at man skal have den straf, som man har gjort sig fortjent til. Det skal ikke skjules ved, at nogen ikke ønsker, at sandheden kommer frem, og det har de danske myndigheder gjort indtil nu. Det gælder både Anklagemyndigheden og domstolene, siger Stig Wølch Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Fakta: Det ved vi om Tilst-sagen

Politibetjentene har tidligere forklaret, at de affyrede 12 skud i nødværge, fordi biltyvene forsøgte at køre dem ned. Både Statsadvokaten og Rigsadvokaten har undersøgt sagen og afvist at retsforfølge betjentene.

- Jeg forventer, at vi får medhold ved Menneskerettighedsdomstolen. Det håber jeg i hvert fald. Og sker det, at Danmark bliver dømt, så går jeg ud fra, at de opklaringsmæssige fejl, der er foregået, bliver rettet, siger Stig Wølch Jørgensen.

Det er første gang, en sag mod Danmark om Menneskerettighedskonventionens Artikel 2, retten til liv, bliver prøvet ved domstolen.

Du kan se hele interviewet med Stig Wølch Jørgensen i videoen øverst i artiklen.